Președintele FRF, Mircea Sandu, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că nu va renunța la procedura de licențiere a cluburilor atât timp cât va mai rămâne în funcție la Federația Română de Fotbal.
Întrebat dacă este posibil ca FRF să renunțe la procedura de licențiere, Sandu a răspuns: „Nu. Deși am putea face acest lucru, cât timp voi fi eu președinte, cât mai am un an și ceva, nu”.
Sandu a explicat că în trecut și alte cluburi au atacat la TAS deciziile luate de Sistemul Național de Licențiere dar au pierdut. „Mie îmi pare rău, Mitică a dat-o tot timpul în mine: «Dacă vrea Sandu Mircea se poate». Nu, Sandu Mircea nu s-a implicat și nu se va implica în aceste probleme. Și noi am căpătat dușmani pentru că a zis Mitică că dacă vreau eu se poate. Nu, domnule, nu mă bag și nu mă amestec, nu e problema mea. Și ce s-a întâmplat? Au pierdut la TAS și au demonstrat cei care au analizat dosarele că am avut dreptate. Nu mă bucur, nu am niciun fel de satisfacție. Pe mine mă doare că Timișoara nu are echipă, Craiova nu are echipă. Mă doare pentru că am jucat în orașele astea și știu care e atmosfera”, a spus președintele.
La următoarea ședință, Comitetul Executiv al FRF va fi alcătuit din 11 sau 12 membri dintr-un total de 14, susține Sandu, care a menționat că Florian Walter și Cristian Bobar au demisionat. „Comitetul executiv are acum 14 membri. Și-au dat doi demisia și s-a luat la cunoștință, Florian Walter și Cristian Bobar. Comisia de fotbal feminin a solicitat suspendarea lui Pălărie, dar să vedem, pentru că nu s-a prezentat la meciuri, pentru că nu a decontat banii pe care i-a primit de la federație. Are o perioadă de suspendare și juriștii ne vor spune dacă poate reveni în funcție sau nu. Pe șase iulie, sunt fie 12 membri, fie 11”, a precizat el.
Mircea Sandu a anunțat că în cadrul Comitetului Executiv s-a propus ca din sumele primite de cluburile de Liga I din drepturile de televizare, o parte să fie garantate pentru plata salariilor, iar 200.000 de euro să fie destinați grupelor de copii și juniori. „Poate că domnul Dragomir ar trebui să se gândească la două probleme care s-au mai ridicat azi în Comitetul Executiv: o garanție permanentă oprită de la cluburi din drepturile de televiziune pentru plata jucătorilor și a doua un buget minim de două sute de mii la Liga I pentru centrele de copii care să aibă ca destinație numai dezvoltarea acestei activități”, a explicat Sandu.
Mircea Sandu dorește înființarea unui consiliu strategic care să aducă modificări ale reglementărilor din fotbalul românesc. „Am comunicat membrilor Comitetul Executiv că trebuie să constituim un consiliu strategic pe tipul UEFA din care să facă parte doi reprezentanți ai FRF, unul al LPF, unul al AFAN, doi ai cluburilor, unul de la arbitri și unul de la antrenori, care să se întrunească și să pună bazele unor modificări structurale ale reglementărilor din fotbal și a fotbalului în general”, a completat Sandu.
Mircea Sandu a exclus posibilitatea de a candida la conducerea LPF. „Nu am nicio legătură cu ceea ce s-a scris. Nu va fi acest pas. Domnul Dragomir probabil că va candida, e dreptul dânsului. Dar eu îmi închei misiunea la 50 de ani de fotbal executiv”, a conchis Sandu.